Case: Yumen Bionics

Integratie exoskelet in de reguliere zorg

Als CEO heb ik ervoor gezorgd dat de eerste stappen zijn genomen om de vergoeding voor het exoskelet in de reguliere verzekering te krijgen.

Diensten
Opdrachtgever
Yumen Bionics
Jaar
2022 - 2023
Website
Uitdaging

Zet het bedrijf Yumen Bionics op de kaart en zorg voor integratie van het exoskelet in de reguliere zorg.

Yumen Bionics is een startup dat een innovatief exoskelet ontwikkelde voor jongens met de spierziekte Duchenne. Dit exoskelet vergroot de levenskwaliteit van de jongens, waarbij autonomie, zelfstandigheid en plezier voorop staan.

Yumen Bionics werkt samen met het Duchenne Parents Project, waarvan het bestuur gevormd is uit ouders van kinderen met Duchenne. Zij benaderde mij met de vraag om het bedrijf op de kaart te zetten en het exoskelet te integreren in de reguliere zorg.

Resultaat

Zelfstandige teams, meer gebruikers van het exoskelet.

Als Interim CEO heb ik ervoor gezorgd dat de eerste stappen zijn genomen om de vergoeding voor het exoskelet in de reguliere verzekering te implementeren en dat het exoskelet doorontwikkeld werd. Daarnaast lag mijn focus op teamontwikkeling met als doel dat het team met mijn advies en expertise zelfstandig kon doorontwikkelen. Een waardevol en lonend project met als resultaat dat mensen met een spierziekte dit exoskelet kunnen gebruiken.
Exoskelet Yumen Bionics
Zorgorganisatie in Rotterdam